Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer info

Spring naar inhoud

Demo aanvraag

link

Synflows Klantportaal

Voor efficiënte bedrijfsprocessen en proactieve klantcommunicatie

Synflows is een jong IT bedrijf met een lang verleden. Wij focussen ons op het digitaliseren van processen waarin medewerker en klant kunnen samenwerken. Begonnen als Waxtrapp met Content Management Systemen voor diverse branches is op basis van de vraag naar zaaksystemen en klantomgevingen een online portal gerealiseerd. In november 2019 is Synflows opgericht vanuit een afsplitsing met Hyarchis. 


Klantportal

Wij maken online portals voor optimaal klantcontact en een efficientie verwerking van processen. 

De applicatie van Synflows bevat templates die toegespitst zijn op uw branche. Dit betekent dat je geen tijdrovende specificatie workshops hoeft te doorlopen en dat realisatie slechts het verfijnen op basis van jouw specifieke wensen is. 


Standaard maatwerk

De implementatie vergt hierdoor minder tijd dan wat een traditioneel software-implementatieproject kost, maar met de benodigde flexibiliteit om het proces specifiek voor jouw organisatie te maken.

In één centrale omgeving vindt de adviseur, jurist, of andere medewerker alle taken en afspraken overzichtelijk over alle dossiers en klanten waar deze medewerker toegang toe mag en moet hebben. 


Dashboard


Verdeeld over verschillende weblets kan werk worden ingedeeld in taken voor mij vandaag, taken voor mijn team, en welke andere timing of doorsnede relevant is voor de werkzaamheden van de medewerker.

Met onze klantportaal bent u snel in staat om uw klanten digitaal te bedienen op een efficiënte en betrouwbare wijze. De klant kan zelf vragen stellen, documenten uploaden, processtappen uitvoeren die u beschikbaar stelt en u kunt uw klant vragen om informatie aan te leveren, en u kunt de klant aanbiedingen doen. De klantomgeving voldoet volledig aan de AVG normen, klantgevoelige informatie hoeft niet meer gemaild te worden maar is beschikbaar in een beveiligde omgeving.